söndag, oktober 31, 2010

Halloween och lite annat...

Det har firats Halloween i barnens skola. Disco och maskerad där pris delades ut för bästa utklädning. Av alla barn från förskoleklass till klass 9 visade sig Lilla O vara den som lyckats bäst med sin maskeradkostym! Det var en stolt storebror Bus som fick se Lilla O ta emot första pris som var ett presentkort i skolcafeterian. Nu är Lilla O egentligen för ung för att få handla i cafeterian (man måste gå i 4:an enl skolans policy) men hennes lärare gav henne dispans så länge hon hade sällskap av vuxen.

Igår tog vi en tur till Valbo köpcenter för att försöka reparera ett av Bus tv-spel som blivit repigt. Spelaffären slipar skivorna för endast 40:- och det blir ju otroligt mycket lönsammare än att behöva köpa ett nytt spel för 500:-. Jag och
Lilla O uträttade några ärenden inne på Ikea medans Bus och Pappa L fixade spelet och eftersom vi lärt oss bli ganska effektiva när det gäller shopping så var vi snart på väg hem igen. Det gäller att inte utmana ödet att reta upp Bus genom att gå i massor av affärer. Vi kompromissar och då kan det funka riktigt bra om vi har tur.

Idag har Bus varit på badhuset sedan förmiddagen. Han har sällskap av sin bästis och en fd granne som inte längre bor i vår stad men som hälsar på nu när det är höstlov. Dessa killar har Bus umgåtts med sedan han var riktigt liten och de är nog de som känner honom bäst. Det kommer att vara en trött men nöjd Bus som kommer hem om ca 1 timme.

Kram!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hejdär!
Kikar in och lämnar ett avtryck.
Hittat dig via Nina!
Om du vill hälsa på hos är du välkommen. Har nyss bytt bloggställe då det andra aldrig fungerade, så det finns inte så mycket matnyttigt ännu men det kommer.
Kram//Lena

Mia sa...

Viggo älskar också badhus:-)
Får vi se bilder på kostymen?
Kram Mia

Bellan sa...

Hej!
Intressant - kan man slipa skivorna med spel på? Skulle verkligen behövas i den här diagnosfamiljen där skivorna blir repiga fort. Ska forska i om det finns nån häromkring som gör sånt. Tack för tipset!

Kramar från mig!
//Bellan

Unknown sa...

Hej på dej!
Halkade in här via "nästa blogg"-knappen! Kände så igen mig i ditt inlägg om vad man känner att man vill ge sitt barn, med hjärtat och vad man innerst inne vet är bäst, med knoppen. Hjärtat vinner oftast och får sen skäll av hjärnan. Har en snart 10 årig son med Aspergers syndrom, det är mycket avvägningar jämt här också.....