torsdag, februari 04, 2010

Dr Ingrid

Tack alla snälla fina bloggläsare för era kommentarer! Ni är underbara!

Idag har jag och Bus varit till Bup för läkarbesök. Vi skulle träffa dr Ingrid för första gången. Hon visade sig vara en helt underbar läkare och jag hoppas verkligen hon beslutar sig för att fortsätta jobba här. En varm, lugn kvinna som visade stort intresse för Bus.

Hon blev mycket förvånad när hon fick veta att Bus aldrig haft någon egen resurs eller assistent i skolan och ändå har han fått godkänt i alla ämnen. Vi har ju länge önskat att han skulle få extra stöd i skolan men skolledningen har hela tiden sagt att Bus varit för smart för att behöva assistent. Inte har det hjälpt att vi påtalat att med hans diagnoser kan skolan vara jättejobbig trots att han är smart. Det har liksom inte med intelligensen att göra.

Nu hoppas vi och Bup att nya diagnosen Asperger ska få upp ögonen på skolan och inse att Bus är en elev som behöver stöd och hjälp. Dr Ingrids teori är att Bus utbrott på eftermiddagarna efter skolan helt enkelt har sin grund i att skolan tar all hans energi eftersom han måste klara allt på egen hand där. Jag tror hon har rätt. Om vi får ordning på skolan så kanske han har lättare att hålla ihop här hemma också.

Ikväll ska det pluggas geografi. Bus har prov i morgon och landet denna vecka är Spanien. Läraren skickar hem ett antal dåligt kopierade papper och det är nära på omöjligt för Bus att förstå vad som är viktigt och mindre viktigt av all fakta. Han har mycket svårt för att själv plocka ut de viktiga delarna av en sådan text så det hjälper jag honom med. Geografi är väl det ämne som visat sig svårast för Bus (förutom träslöjden då) just eftersom det blir så enormt mycket fakta och han inte kan sortera bort det oviktiga.

Här har det varit snöstorm hela dagen och jag fick nyss höra att Bus bästis farfar försökt skotta bort snön från altantaket då det brast under honom och nu ligger han på sjukhus med bl a hjärnskakning och krossad axel. Var alltså försikiga där ute när ni snöröjer, det kan sluta illa annars.

Kram!

6 kommentarer:

mamma zoffe sa...

Lycka till med skolan! Sam har både ADHD och AS ändå påstår skolan att det går bra..Mmm..vi märker det här hemma nu..Sam är som din Bus..utbrott hemma då skoldagen tagit all form av energi..men skolan säger att nej det här går bra ändå..(vi har inte råd med andra ord..)Morr..Nytt möte i veckan för vår del och Hab är med både psykolog och specialpedagogen..
Hoppas verkligen att Bus får det som krävs i skolan!

Ta det lugnt i snöstormarna som viner..Vi har det lindrigare som bor innåt landet..

Allt gott till dig <3 och trevlig helg!!

K R A M I S

Anonym sa...

Känner också igen det hela men har en dotter på väg in i tonåren med AS. Ingen ass. i skolan, fast behovet finns!

Men som sagt var ingen LYSSNAR, bara för att hon är smart och klara alla ämnen så fungerar det ju så bra!

Hur får man dom att förstå att skolan kan vara jobbig och svår fast man är smart, inte det saken handlar om ju...eller hur?

Hoppas också ni kan få hjälp med allt som BUS kan tänkas behöva i skolan//kram

Alicia sa...

Åh, vilken klok doktor ni har hittat. Dr Ingrid är inplockad som ÄNGEL i mitt arkiv. Klart att det är så. När Loppan började lilla klassen så märkte vi en tydlig skillnad. Be om en liten grupp.

n i e n n a sa...

Ni verkar ha fått tag på en superdoktor, håll hårt i henne :) Själv har vi också fått en helt gudomlig läkare, efter några riktiga stolpskott :/

Precis så var det här också, hemska utbrott direkt efter skolan pga. av oförstående omgivning och personal. Tack och lov fick vi en helt suverän assistent för något år sedan och sedan dess har det sakta vänt och fungerar idag toppen (bortsett från resten av skolan).

Håller tummarna för att BuP kan få skolan att lyssna och förstå! /Kram

Bellan sa...

Hej!
Håller fullständigt med Bus doktor om att det antagligen är skolmiljön som gör att han får utbrott hemma sen. Har precis skrivit ett inlägg på min blogg om vilken skillnad det blev på min son när han fick rätt förståelse i skolan. Det var som att vända på en hand.
Det där med att ta ut viktiga fakta klarar inte min son heller. Han har beskrivit själv att han blir så rörig i huvudet av sånt...Det är nog för mycket begärt att de ska klara det.

Lycka till med skolan för Bus framöver! Stor KRAM!

Cina sa...

Men jag får ont i magen när jag läser ditt inlägg! Inte ska Bus själv sortera ut fakta och inte du heller! Det är skolans förbannade plikt att anpassa materialet efter Bus! Basta! Dåligt kopierade papper? Jag baxnar! Läraren har ju inte fattat någonting alls. Och det är ju inte för smarthetens varande eller inte han har rätt till assistent? Det är ju för att göra skoldagen dräglig! Nej, AS-diagnos har inget alls att göra med intelligens. Skönt att ha träffat en bra läkare! Hon har alldeles säkert rätt med sitt antagande att det tar så mycket energi att vara i skolan. Barnen orkar helt enkelt inte hemma också. Det är svårt att sätta sig in i deras situation men man måste ju försöka. Det är skolan över lag dålig på även om ju undantag finns förstås. Tack o lov!
Håller tummarna att det gick bra för Bus på provet!
Kram!