lördag, mars 28, 2009

Tävling!







Idag har det varit friidrottstävling i Bollnäs. Det var Lilla O´s första tävling sedan hon började träna friidrott och hon har längtat enormt mycket efter denna dag.


Bus har den senaste tiden tyckt det varit jobbigt att träna. Eftersom det är vinter måste ju träningen hållas inomhus och där vi bor finns ingen friidrottshall utan träningarna hålls i små idrottshallar och t o m en gammal kulvert under ett fd vårdhem används till att springa i. Detta har inte passat Bus något vidare. Han är ljudkänslig och i en stor grupp med högljudda barn som ska trängas i en kulvert blir det helt enkelt för jobbigt för honom.


Trots detta gick han med på att anmäla sig till denna tävling. Vi övertalade honom med att han ändå skulle vara tvungen att vara där med oss hela dagen och då vore det väl lika bra att tävla istället för att bara sitta och ha långtråkigt?


Lilla O ställde upp i följande grenar: längdhopp, 60 m och 200 m.
Prins Bus bestämde sig för: längdhopp och 600 m.

Dagen till ära hade barnen fått klubboveraller, det är ju mycket roligare om det syns vilken klubb man hör till. Svart och gult är klubbfärgerna.

Lilla O kämpade mycket bra, hon tog inga medaljer men humöret var i topp hela dagen.

Bus gjorde otroligt bra ifrån sig han också, otränad som han är. Det blev brons i längdhopp och silver i 600 m! Han har uppenbarligen talang för detta eftersom han varje gång får så bra resultat när det är tävling.


När tävlingarna var slut åkte vi till en nyöppnad stor affär och där tog Bus ork slut. Han fick ett utbrott och vi blev i vanlig ordning utstirrade. Bus rev ner pris-skyltar och sparkade på varukorgar, slog mig och fula ord bara forsade fram ur min käre son.



Åkte sedan till MAX för att äta och där gick det inte heller bra. Bus chickenburger var alldeles för välstekt, han blir äcklad av brända kanter. Vi fick säga till om en ny och helt otroligt nog var även denna burgare bränd. Då höll Bus på att gå i bitar. Han var inte arg men så väldigt ledsen. Tårarna sprutade och det var väldigt jobbigt för honom. Jag gick till kassan och förklarade för personalen att vi ville ha ännu en ny burgare. Lite konstiga blickar fick jag men jag förklarade att Bus verkligen inte klarar av brända kanter. Den tredje burgaren blev godkänd och Bus kunde äntligen börja äta.



I kväll ska vi titta på Robinson och vi är nog flera i familjen som kommer att somna i tv-soffan.






4 kommentarer:

Jenny sa...

Herregud vad jag känner igen det där med maten. Min son har dille på att kolla utgångsdatum. På allt. Och skolmaten. Hujedamej. Den går inte äta. Värre än kattmat har han ju hört. Så nu äter han aldrig på skolan. Inte ens önskekost.Han har tom mailat skolkontoret ang maten.Det är allvarligt detta..:)

Kul att det gick så bra i tävlingen!

Cina sa...

Och nu har jag hittat hit!
Kul med tävlingen!
Förstår att resten sedan var mindre kul men ibland är det ju sådär, en sak går bra men sen är det stopp!

Det är roligt att hitta andra bloggar som skriver om NPF, det stärker en...........

Jag kommer igen!
//Cina

Pilla sa...

Dom är så fina dina barn. Man riktigt ser hur dom lyser av glädje.

Skönt att bus ville delta och att det gick så bra. Synt på utbrotten bara, men ähh, det kommer flera gånger;-)

Massa kramar

Mamma Sara (Lilja) sa...

Hm... Ja, vet inte om jag är snurrig. Men Bollnäs? Betyder det att ni bor däromkring?

loppanochlungan@telia.com
Mamma Sara (Lilja)