söndag, december 26, 2010

God fortsättning....






Så var julen i stort sett avklarad för den här gången. Vi har till största del varit hemma denna jul och det har passat perfekt då jag varit sjuk och barnen dessutom är som lugnast när de får vara hemma.

Vid lunchtid på julafton skulle vi åka ner till stan för att hämta farmor och sedan besöka kyrkogården och tända ljus för våra kära som lämnat oss. Dessvärre blev det ändrade planer då bilen vägrade starta. Farmor fick ta egen bil hit istället.

Jag lagade julmat, feberdarrig som jag var och sedan ringde mormor och berättade att även tomten hade feber. Det visste hon eftersom hon råkar vara sambo med honom och han är dessutom min pappa. :-) Det blev bestämt att tomten ändå skulle fullgöra sin plikt eftersom vi inte riktigt hade någon plan B.

Vi åt julmaten och efter det blev det dags för Kalle´jul. Bus och Lilla O passade på att visa hur överrörliga de är (se bild!), pappa L var något stelare i lederna.:-)

Mormor och morfar dök upp här hemma mitt i Kalle och hann med att få smaka lite ris a´ la malta de också.

När vi tittat färdigt på Kalle fick vi fler gäster då syrran med familj kom hit. Vi brukar alltid samlas för julklappsutdelning, varannat år hos oss och varannat år hos dem.

Så småningom dök tomten upp och Lilla O och minsta kusin S visste nog inte om de skulle skratta eller gråta för hur kul det än är med julklappar så är tomten alltid lite läskig också (även om man som i Lilla O´s fall visste vem som gömde sig bakom tomteskägget).

Jag tror mig veta att alla blev mycket nöjda med sina julklappar! :-)

Juldagen bestod i slapp och mys här hemma, god mat hos farmor (och ännu fler julklappar). Idag på Annandagen ska vi fortsätta mysa hemma och sedan är det tänkt att vi ska äta hemma hos mormor och morfar. Vi har snöstorm är i Hälsningland och det finns inte en tanke på några längre bilfärder (bilen startade snällt efter att batteriet blivit laddat). Mellandagsrean skippar vi tills vädret blir bättre.

Nu har vi en hel massa lediga dagar tillsammans att se fram emot. Pappa L har tagit semester i mellandagarna och jag själv börjar inte arbetsträna förrän 17 januari. Är förresten riktigt glad åt min nya arbetsplats. Jag ska jobba som registrator igen inom en statlig myndighet och det känns jättebra att få testa det igen. Det var ju mitt yrke innan jag blev långtidssjuk för snart 6 år sedan. Mycket har ju hänt under de senaste åren och det ska bli intressant att se hur det yrket fungerar nu. Jag tror själv att det kommer att gå bra.

Ha´det så bra!

Kram!

5 kommentarer:

Nina sa...

Vad mysigt ni har haft :) Ja, förutom sjukorna då, förstås... Hoppas resten av ledigheten blir lika skön och utan sjukor.

Må gott, hela familjen!
Kram Nina!

Bellan sa...

Vad skönt att helgen gått bra för er trots feber och bil som inte startade.
Hoppas ni frisknar till snart. Förstår att du troligtvis kommer att gilla din nya arbetsplats sen. Lycka till med träningen där!

Kramar till er!
//Bellan

Anonym sa...

God fortsättning!
Det låter som en rolig men tuff helg. Tuff med tanke på att du inte var frisk, men mysig för övrigt.
Ja det där med skräckblandad förtjusning över TOmten känns ju igen ;-)
Hoppas att du mår bättre och ha det gott//Julkramen!
Lena

Cina sa...

God fortsättning till dig och de dina! Trist att bli sjuk precis till jul men det blev en bra jul ändå låter det som. En mysig jul!

Ang inredning: Både mannen och jag älskar inredning och att fixa, piffa till. En del hårda diskussioner kan det bli men på något lustigt sätt känns det som min vilja går igenom ändå..... Det är i alla fall himla skönt att det löste sig för hösten har varit väldigt tuff med pendlande som tagit hårt på oss båda. Nu får vi chans att andas ut lite. Man behöver det!
Kram!

Mib sa...

God fortsättning från Mib!