fredag, december 03, 2010

Som hastigast.....

....får ni ett litet livstecken från mig. Här är fullt upp med födelsedagar (idag är det Lilla O´s tur, hela 8 år blir vår tjej!), läxor, badrumsrenovering, julklappshandel samtidigt som jag för fullt söker ny plats för arbetsträning. Allt detta mitt i bokstavslandet. Blir inte mycket tid över till bloggande då.

Bus har dessutom varit sjuk och det blir lite extra komplicerat det också när man befinner sig i bokstavslandet. Lite extra oro när kroppen inte är som vanligt och så den eviga sjukhusskräcken. Inte det lättaste att övertala att åka till doktorn och när vi slutligen kommer dit så ska man även få personalen att förstå att detta är inte vilken 12-åring som helst. Denna gång hade vi tur och fick ett fantastiskt fint bemötande av både sjuksystrar och läkare. Inget stick i fingret blev det heller och det var nog det bästa av allt för det finns knappt något alls i denna värld som Bus tycker är mer läskigt.

Skolan har bestämt sig för att sluta skicka hem veckobrev till föräldrarna. Istället ska eleven skriva eventuella meddelanden samt läxor i en kalender. Läraren undrade om jag trodde att detta skulle fungera för Bus. Han har ju haft fullt sjå att komma ihåg att ta med sig veckobrevet hem tidigare och nu ska han komma ihåg att anteckna i kalendern istället. Jag sa till läraren att antingen kommer detta att skötas exemplariskt av Bus eller så går det inte alls. Nycklarna till skåpet i skolan har han t ex haft superkoll på till skillnad mot sina klasskamrater som tappar bort sina hela tiden. Tyvärr ser det ut som om detta med kalendern inte funkar så bra. Han glömmer att skriva av meddelandena i skolan och om han skriver något så blir det inte fullständigt. Läraren tog på sig detta och sa att det var hennes fel eftersom hon inte kollat vad han skrivit. Jag håller nog med om det. Om detta ska funka måste han ha stöd från skolan. Vi ger det några veckor till och funkar det fortfarande inte få läraren fortsätta skicka veckobrevet hem till oss. Bus kan ju parallelt med det anteckna i sin kalender som träning.

Nä, nu ska jag fortsätta städa här hemma för ikväll blir det kalas för Lilla O!

Kram!

7 kommentarer:

Unknown sa...

Hej!
En tanke bara. Vore kanske en idé att läraren skickar ett veckobrev via mejl, så känner Bus inte att han måste ha ett komplement "ifall han inte fixar det"
Det är som du säger. Antingen fungerar det eller så blir det kaos. Man aldrig vilket....
Ha en bra helg!

Cina sa...

Lilla O och Lilla Syster fyller år på samma dag! 13 var ljusen hos oss. Grattiskramar i efterskott till Lilla O, hoppas födelsedagen blev bra.
Klart Bus behöver stöd från skolan om detta ska fungera! Klara tydliga instruktioner om vad som ska skrivas, varför det skrivs och hur. Och en check från läraren att han uppfattat och skrivit av det viktigaste. Peaz idé, om att du får ett veckobrev via mail som inte Bus ser, är en lysande idé! Då vet du ju också vad du ska fråga om.
Här har Store Bror precis börjat skriva meddelanden. Han har ju inte rört penna o papper på flera år. Nu har vi hittat papper som inte "skrapar" när han skriver på det men det är ändå jobbigt. Vi har fått klartecken att han är berättigad till skoldator så det hoppas vi ska underlätta.
Mycket är det. Hela tiden!
Hoppas du hittar en plats att arbetsträna på!
Varm kram!

mamma zoffe sa...

Skoj att se dig här ute på bloggen igen :-)
Ja ibland har man för fullt upp, känner också som du att man inte hinner, men jag försöker blogga ofta då min besöksstatistik stack iväg rejält efter tv4 programmet..

STOR KRAM

Anonym sa...

*hehe* hon önskar sig alla TWILIGHT filmerna =) Hoppas ni har det bra, blev jätte glad då du skrev! *kram*

Bellan sa...

Hej!
Kul att "se" dig här igen!
Men det är inte lätt att hinna med allt när man lever i diagnoslandet, vet precis hur det är. Härligt att läsa om att ert liv verkar fungera hyfsat bra iaf.

Många kramar från mig!!

Anonym sa...

Hej och tack för kommentaren hos mig. Jobbigt med läkare och läkarbesök med våra små finingar. Hoppas att det blev en fin födelsedag, både för dig och för Lilla O.
Ha en fin fortsättning på veckan//Kram Lena

Mib sa...

Min Tjabo är så där att han glömmer allt hela tiden jämt. Och tyvärr har det inte vuxit bort... :-(
Men så finns det en del saker som han håller stenhård koll på! Till exempel sin mobiltelefon och nycklarna.
Så man vet ju aldrig. Man måste prova.
Ha det bra!