torsdag, januari 08, 2009

För mycket av det goda

Ända sedan Prins Bus var liten bebis har han älskat att bada. Han började på babysim när han var ett par månader gammal. Igår frågade en kompis om Prins Bus ville följa med hans familj till badhuset. Eld och lågor blev han över detta. Irrade runt här hemma, letade badbyxor och simglasögon. När han hittat dem var det dags att leta fram badkortet och hänglåset till skåpet i omklädningsrummet. När han fått fram dem måste han börja om med att leta badbyxorna eftersom han glömt vart han lagt dem när han plockat fram dem. Lika bra att hjälpa honom för annars kommer han att hinna tappa bort fler saker innan han kommer iväg.

Innan han skall åka ropar han åt mig att komma ihåg att köpa det headset som vi tidigare pratat om. Han spelar Xbox-live och behöver ett nytt headset för att kunna prata med sina medspelare. Det gamla headsetet har han bitit sönder...

Han kommer inte hem igen förrän kl 20.30 på kvällen. Det första han säger när han kommer innanför ytterdörren är: "Har ni köpt headsetet?". Pappa Leif förklarar att han varit till den stora leksaksaffären och att headsetet tyvärr var slutsålt. I samma mening säger Leif att han istället gjort en beställning från en internetbutik. Prins Bus blir rasande. Han ville ha headsetet NU! Det spelar ingen roll att vi förklarar gång på gång att det var slut i affären. Han vägrar förstå, gapar och skriker om att han vill ha headsetet NU, annars kan han lika gärna strunta i att spela. "Strunta i det då!" säger jag, trött på hans bråk.

Nu blir han ännu surare, vägrar ta av sig jackan och mössan. Jag vet att han reagerar såhär pga trötthet. Han är trött och frusen efter flera timmar i bassängen. Detta skulle han aldrig erkänna själv. Han som älskar att bada. Att det blivit för mycket av det goda denna gång kan han inte inse. Vid 22-tiden lyckas jag få honom att klä av sig ytterkläderna och lägga sig. Han får en värmekudde med sig och somnar i samma ögonblick han lägger huvudet på kudden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nämen stackaren. Måste vara extremt jobbigt att vilja ha, och vilja ha det NU.
Det va ju så det va sagt och kan väl inte riktigt förstå varför det inte blir så, trots era ansträngningar att förklara.

Hoppas att ni får tag i ett, så fort som möjligt för husfridens skull;-)