fredag, maj 01, 2009

Valborgsmässoafton


















Eftersom det var Valborgsmässoafton igår slutade Bus och Lilla O´s pappa L redan vid lunchtid igår. Vi uträttade en del ärenden innan det var dags att hämta barnen på skolan. Bus hade gympa som sista lektion och i vanlig ordning fick vi vänta läääänge innan han kom ut från omklädningsrummet.
Han är alltid sist. En efter en kom killarna i klassen ut men inte Bus. När vi tyckte det tagit alldeles för lång tid frågade vi en kille som kom ut om Bus var färdig snart. "Han har precis gått in i duschen" svarade killen. Jag och L tittade på varandra och suckade. Vi skulle få vänta ganska länge till innan Bus släntrade ut. Förvånad över att se både mig och L där stannade Bus till och frågade misstänksamt "Vart ska vi? Varför är ni här båda två?". Det blev helt fel för honom att vi båda var där och hämtade honom, det brukar vi bara göra om vi t ex ska till dr. Ett sådant litet "fel" kan rubba Bus värld. Han vill ha total koll och tål inga överraskningar.

Vi åkte hem och lämnade av Bus och fortsatte sedan till affären för att handla. Vi undviker så gott det går att ta med honom till affären. De gånger han följer med slutar oftast i bråk och stress.

Mot kvällen åkte vi och gratulerade kusinen som fyllde 14 år. Stannade där i ett par timmar och åkte sedan till mormor och morfars stuga i skärgården. Vi avstod från att gå till något stort Valborgsfirande eftersom det inte riktigt funkar bra för Bus. Alldeles för mycket folk och om det dessutom skjuts smällare så blir det en plåga för honom.

Istället käkade vi varmkorv i stugan i skärgården. Barnen spexade och ställde glatt upp på fotografering. Efter tre korvar blev Bus jättetrött och ville åka hem. Båda barnen somnade i bilen och så var Valborg över för denna gång.






4 kommentarer:

Cina sa...

Härliga bilder! Känner igen Bus i Store Bror, oväntade händelser kan rubba en hel dag eller kväll. NU börjar han förstå att livet bjuder på överraskningar och hanterar det bättre och bättre. Inte alltid, men ibland.
Klokt beslut att skippa Valborgsfirande! Våra Valborgsaftnar blev så mycket lugnare när vi också skippade offentliga firanden, och fyrverkerier...... En plåga! Men, man hittar strategier som passar familjen! Ha en mysig, härlig helg! Kram, C

Pilla sa...

Vilka underbara bilder!! Såå fina barn!

Härligt att ni fick en bra valborg.

Kram

Mi@ sa...

Visst var hon söt, voffsan våran =)
Hoppas ni har det gott och vilka härliga bilder från valborg...

//Mi@

Lilja sa...

Fin fina bilder. Ser ut som ni haft en trevlig valborg. Härligt! Saknar dina inlägg, kom tillbaka...