tisdag, juli 21, 2009

Dr´s ordination

Har varit till Bup idag. Det var en sur och orolig son vi hade med oss. Sur var han eftersom han absolut inte vill börja med medicinen igen och orolig var han eftersom han trodde att vi skulle bli där så länge så han inte skulle hinna leka något mer idag.

L och jag fick oss en pratstund med kontaktpersonen medans Bus följde med dr Nicos för att kolla blodtryck, puls, längd och vikt. När de kom tillbaka till oss fortsatte vårt samtal och nu ville de att Bus själv skulle berätta hur han mår och varför han inte vill ha medicin.

Bus sa att han känner sig seg och trög när han äter medicin. Han vill röra sig fort men kroppen lyder inte. Vi försökte få honom att inse fördelarna med medicinen, att den gör så att han hinner tänka efter. Dr Nicos sa att han upplevde Bus som mycket okoncentrerad nu. Han fick ställa samma fråga flera gånger innan Bus svarade. Dessutom undvek Bus ögonkontakt helt och hållet.

Dr Nicos sa att om det vore helt upp till honom så skulle han sätta in medicinen genast men överläkaren hade haft en annan åsikt. Hon ville att Bus skulle göra ett datatest som visar hans styrkor och svagheter. Genom resultatet kan man sedan läsa ut vilken typ av medicin som är mest lämplig. Testet görs i Hudiksvall och vi fick en tid dit nästa tisdag. Ingen medicin innan dess alltså.

Bus är nöjd eftersom detta beslut fördröjer medicineringen. Testet är säkert bra och ger säkert ett resultat som visar på vilket sätt han behöver hjälp men det känns som om det kommer att bli en låååång vecka vi har framför oss.

4 kommentarer:

Cina sa...

Oj! Förstår att ni haft/har det tufft! Det blir ju en omställning när L börjar jobba efter semestern som ju också kan kännas av. Men vad bra att Bus ändå kan förklara hur han känner sig med eller utan medicin. Vilken styrka! Jag läste ditt förra inlägg och ngn hade skrivit i kommentaren att det är en styrka att söka hjälp - det håller jag fullständigt med om! Det är modigt och starkt av er att be om hjälp för vissa saker klarar man ju bara inte av själv som förälder. Förstår att en veckas väntande på testet och medicinstart känns långt. Jag måste ändå säga att vissheten om att det finns tester, och att dessa faktiskt används, när det gäller medicininställning känns tryggt och säkert. Jag har inte hört om ngt sådant test, utan bara blivit erbjuden medicin direkt. Du får berätta sen, om du vill, hur testet går till, jag blir nyfiken! Det här blev en lång kommentar men jag känner med er och känner igen mig.
Hoppas veckan blir bra! Jag håller tummarna och skickar en varm, varm kram!

Pilla sa...

Vad är det för test, vet du det?
Tycker det låter som WISC-testet, bara att det inte är datoriserat.

Jag förstår att det är jättejobbigt att behöva vänte med medicineringen-många utbrott blir det på 1 vecka. Men efter testet så kanske han får byta medicin helt??

På något sett så får du lägga det i deras händer. Jag tror att det kommer bli bra tillslut- för ni verkar ha världens bästa läkare!!

Kramar

Mia sa...

Hejsan!
förstår också att det kan bli en kämpig vecka nu men förthoppningsvis kanske dom finner ut vars styrkor och svagheter ligger och kanske han kan få en medicin som gör att han kan vara "snabb" men samtidigt koncentrerad så ni alla mår bra av det hela =)

Jo, det är jätte skönt att kunna fara så här och hälsa på hundvalpen, som du skrev så lär dom känna varann jättebra och dom är så goa ihop =)

Ha en underbar helg nu och ta en dag i taget, planera in lite saker och passa på och bada om det är fint väder för nu är nog hösten på intågande - regn, regn och regn!

Kram

Cina sa...

Skickar lycka-till-i-morgon-är-det-tisdags-kram: Kram! Hoppas det går bra med Bus när det är testdags!