måndag, september 07, 2009

Att få sin önskan uppfylld




Djur är någonting som står vår familj varmt om hjärtat. Våra husdjur förgyller vår vardag och har blivit våra familjemedlemmar.

Vi har katten Zlatan, en mycket egensinnig röd kattkille med stort självförtroende. Finska Lapphunden Eino är antagligen jordens vänligaste varelse. Han hade det inte så lätt sina första 8 månader i livet men som sedan han flyttat till oss blivit en lugn och trygg hund. Vi har undulaterna Rut och Knut, ett vackert par som är ett trevligt sällskap med sitt kvittrande.

Bus och Lilla O har länge önskat varsitt eget lilla husdjur att ta hand om. Någon att plocka upp i knät och få ett alldeles speciellt förhållande till.
Lilla O ville ha en kanin och Bus bestämde sig efter noga övervägande för en tamråtta. Han frågade först om han kunde få en ödla eller en orm men eftersom vi måste ta med i beräkningen att det blir jag som får sköta om djuret så var mitt krav att han var tvungen att hitta på något "gosigare" djur. Då försökte han med fågelspindel. "Aldrig i livet" sa jag. "Men, den är ju hårig och då är man väl gosig?" tyckte Bus. Jag sa då att han som inte ens klarar av att slå ihjäl den minsta lilla pyttespindel, hur i hela världen skulle han kunna ha en stor fågelspindel som husdjur? Bus tittade förundrat på mig och sa: "Men varför skulle jag slå ihjäl den?". :-) Det hade han ju rätt i, klart att han inte behövde kunna slå ihjäl en spindel för att ha en som husdjur. Det är ju lika ologiskt som att jag skulle kunna slå ihjäl en hund eller katt för att få ha dem som husdjur. :-) Ibland är morsor bra dumma i sitt sätt att resonera! ;-)
Hur som helst så blev det ändå ingen spindel i detta hus, hur gosig den än kan vara. Det fick bli tamråtta.
Igår bestämde vi oss för att uppfylla deras önskan och vi åkte till en Zoo-butik. Lilla O hittade genast en mycket söt liten kaninflicka som fick namnet Olga. Bus valde en tamråtta som fick heta Remmi. Burar inhandlades också och diverse tillbehör. Med fullastad bil åkte vi hem och installerade våra nya familjemedlemmar.

Remmi har redan hittat sin favoritplats på Bus axel och Olga har tillbringat den största delen av tiden i Lilla O´s knä. Barnen är överlyckliga och i morse var första morgonen utan tjat, stök och bråk innan det var dags att åka till skolan. Istället hördes ett förtjust fnitter hela morgonen.
Jag hoppas både fnittrandet och intresset håller i sig. Lilla O är ju en liten person med alldeles speciell förmåga att få kontakt med djur. Bus har ju ett intensivare sätt så vissa djur drar sig undan honom men som det ser ut nu så trivs råttan Remmi alldeles ypperligt med sin nya husse.








5 kommentarer:

Mia sa...

Vad härligt och tamråttor är speciella, dom tyr sig snabbt till en ägare och blir väldigt sociala!

Lycka till...

Kaniner är ju så gosiga =) förstår lilla O's lycka...

Jag har gjort en egen liten hörna om vardagen men mest om Bamse bara...jag kan inte sluta skriva =) men kommer mest troligen inte skriva om dotterns svårigheter på samma sätt längre, det blir så negativt då man ofta behöver ventilera sig då nått jobbigt och tungt sker...*suck*

http://miasvardagsliv.bloggagratis.se/

Kram

Mia sa...

Hejsan!
vill säga så här, skriv inte på några forum att ni har en råtta för många anser pga. lagen om flockdjur att man ska ha två stycken minst men i verkligheten funkar det inte, för alla råttor trivs inte med varann...

För Bus är det ju enklare med en och ägna all tid till den...

http://www.ratpower.webb.se/
en bra sajt med ideer, tips och råd

Vi byggde agilitybana till råttan våran av hästhinder för Barbie =) och VHS filmer, toalettrullar/tomma och annat vi hade till hands =) det är jätteskoj att träna den att hoppa, vi köpte sisla rep som vi knöt flera knutar på och satte fast på utsidan av buren, hängande ner till golvet, där klättrade råttan upp och ner själv =)

Det är bäst med en hög gammal fågel bur med smala galler, för råttor gillar att ha hängmatta, hyllor och grejer att klättra på, köp en sele och vänje den med det och koppel så kan Bus sen ta med råttan ut, får han den riktigt tam så är det super härligt att gå i skogen och plocka blåbär med sin råtta...Kanske bygga en koja och ha råttan med sig dit ut!

Lycka till...

Mamma Zoffe sa...

Killarna har i dagsläget 9 gnagardjur ha ha..3 tamråttor, 2 kaniner, 2 gerblier och 2 minihamstrar..Är supermysiga allihopa, men störst kärlek får nog tamråttorna :-) De är till stor glädje, inte minst för Sam..
Jättefina djur ni åxå har :-)

Kramis mamma Zoffe

Mia sa...

visst är det skoj med inredning?Låter superfint med indiskt tema åt lilla O, varför inte fota före och efter...skriva lite här, också? Blir ju super nyfiken på hur et ser ut *fniss*

Vad mysigt lilla råttan fått det med sockar och allt =) *fränt*

Jo, hon är super duktig min kompis - kreativ och har ett underbart hem och trädgård min nya head bild (toppen) är från hennes trädgård =)

//Mia

Cina sa...

Förstår att barnen blev glada! Jag är också djurvän, fast mest på håll. En katt har vi i alla fall, en svart (vad annars i mitt hushåll?). Fiskarna gav vi bort då alla tröttnade att städa och fixa i akvariet.
Spindel?? Never ever!
Råtta?!!! Kommer inte på tal!
Prins Bus och Lilla O kan skatta sig lyckliga!

Vi kanske kan peppa varandra till morgonpromenader???? Kom precis in från en runda och ja, det är ju skönt!
Nu väntar frissan. Ska fixa håret. Svart. ??? Jag ÄR i en svart period! ;)
Ha en bra dag!
Kram!