tisdag, november 24, 2009

Hänt sedan sist

Som om någon högre makt märker att jag behövde ännu en veckas vila blev plötsligt den ännu en gång så fullbokade veckan helt fri så när som Bus tandläkarbesök i morgon kväll. Vi skulle egentligen ha varit till Hab måndag, onsdag, fredag men psykologen har blivit sjuk igen och hela veckans möten skjuts upp.

Liiiiite fel kändes det igår morse när vi fick vända och åka hem igen efter att Hab ringt och avbokat. Hade liksom ställt in mig på att göra detta denna vecka men nu när det inte blir så känns det riktigt skönt. Det enda som oroar mig är att hela utredningen fördröjs ännu mer.

Skolan har erbjudit de elever som vill att stanna kvar en timme efter skoldagens slut för att göra läxan där istället för att ta hem den. Vi har ju som jag berättat tidigare stora problem med Bus läxläsning och tack o lov nappade han på detta förslag. När jag kom till skolan och hämtade barnen var det en strålande glad Bus som stolt berättade att han hade gjort färdigt hela veckans läxa, bara engelska glosorna var kvar men dem är det aldrig några problem med, han rabblar glosor som rinnande vatten. Läraren var också glad, han har ju vetat om hur jobbigt vi upplevt läxläsningen här hemma.

Lilla O fick sina glasögon förra veckan men det går trögt att få henne att använda dem. Hon tycker hon blir ful och att en av "kompisarna" i skolan sagt att hon inte fick vara med och leka om hon hade glasögonen på sig gjorde ju inte saken bättre. Usch, vilka skitungar det finns! Jag blir riktigt förbannad. Nu har jag pratat med personalen på skolan och sagt att de måste hålla ögon och öron öppna och stoppa sånt skitsnack.

Bus får önskekost på skolan eftersom han har så svårt för vissa maträtter och verkligen inte får tappa i vikt för då plockas medicinen bort. Igår hade något ljushuvud snott hans mat. Han får hämta sin mat på ett speciellt ställe i matsalen och där står det en lapp med hans namn. När han kom dit igår fanns bara lappen kvar men ingen mat. Eftersom han inte klarade av att äta den ordinarie maten bestod hans lunch av lite ris och två mackor som han köpte i cafeterian. Han förstod inte att han skulle säga till personalen.

Bus tics har ökat igen och det börjar märkas att han snart är i behov av ledighet. Inte många veckor kvar tills jullovet och det är ju skönt men samtidigt kommer dessa veckor att bli extra oroliga eftersom han alltid har så höga förväntningar på julklapparna. Förra året berättade vi om de julklappar som var viktigast för honom. Han mådde bättre av det eftersom han inte alls uppskattar överraskningar.

Nu ska här adventpyntas eftersom vi reser bort i helgen. Vi åker till Stockholm och bor på hotell och går på teater. Blir nog inte mycket shoppande eftersom det inte funkar så bra att gå i affärer när det är så mycket folk men vi ska titta på julskyltningen och kanske blir det ett besök på något museum. På söndag ska vi se Markoolio i "Rasmus på luffen" på Oscarsteatern.

Ha´det så bra!

kram Ann-Sofie

4 kommentarer:

Bellan sa...

Hej!
Vad bra de ordnat med läxläsningen. Det blir ju ungefär som för min son. Han gör den på "fritids"tid. Vi har ju som du säkert läst hos mig sagt ifrån läxor utom glosor.
Vad äter Bus för medicin? Min son åt rätt hög dos med concerta när han slutade äta. Så den medicinen drog de ner i styrka och kombinerade med annan som inte gav den biverkningen. Men vad skönt att de hjälper till i skolan med maten till Bus. När sonen åt hög dos av concerta så ökade också hans tics. Läste att det är en annan biverkan av den medicinen. En djungel detta med medicin innan man träffar rätt.

Jag önskar er en mycket trevlig helg! Det låter som en mysig weekend.
KRAM!

Anonym sa...

Hejsan!
vad trist detta med barn som säger skitsaker, hoppas lilla O ändå kan stå på sig och ha sina glasögon, för oftast är det bara avundsjuka =) då någon säger skitsaker...

Vad bra att skolan la in en timmes läxa i skolan - så himla skönt, så skulle alla skolor ha med tanke på hur man kan måsta fightas om läxan ibland...

Hoppas veckan blir lugn och bra för övrigt!

Kram

Cina sa...

Läxläsning på skol/fritidstid är toppen tycker jag! Tänk så mycket konflikter och energi som sparas! Och att ungar aldrig kan hålla mun, tänker på Lilla O.s glasögon... Hoppas hon står på sig och fortsätter använda dem!
Hoppas ni får en trevlig, mysig helg i Stockholm! NK.s julskyltning är fin!
Kram!

mamma zoffe sa...

Hoppas trippen till stockholm gick bra :-)
Kramis och trevlig december..