måndag, november 30, 2009

Storstadshelg


Det var nära nära att vi inte skulle komma iväg. Tåget till Stockholm gick kl 07.25 i lördags morse och kl 07.00 befann vi oss fortfarande hemma i hallen med en vilt skrikandes Bus. Hans utbrott hade då pågått i nära 2 timmar. Flera månaders förberedelser hjälpte inte, Bus ville inte åka till Stockholm och framför allt inte gå på någon "jävla skit teater". Jag vet inte hur det gick till men till slut hade Bus i allafall fått på sig kläderna och gått ut till bilen för att åka till stationen. I bilen varvade han ner och blev lugn och fin och när vi klev ombord på tåget hade även jag och Pappa L börjat andas igen och kunde koppla av.
Hade redan insett att det inte skulle funka så bra att springa runt i en massa affärer så det blev inte så mycket shopping men både Bus och Lilla O kunde köpa något som de ville ha innan det var dags att gå till hotellet. Vi bodde på Nordic Sea och det var ett riktigt fint hotell. Rummet var en minisvit med gott om plats för en barnfamilj.
På söndagen var det teaterföreställning på Oscar´s teatern. "Rasmus på luffen" med Benjamin Wahlgren (Pernillas son) i rollen som Rasmus och Markoolio spelade luffaren Paradis-Oskar.
Det var en jättebra föreställning och alla (inklusive Bus) var mycket nöjda. När föreställningen var slut och vi skulle gå tillbaka till hotellet träffade vi på Benjamin Wahlgren som passade på att äta hamburgare i väntan på nästa föreställning. Mycket trevlig liten kille som glatt ställde upp på att fotograferas tillsammans med en förtjust Lilla O.
Timmarna innan tåget skulle ta oss hem igen tillbringade vi i Gamla Stan där det var julmarknad. Har aldrig upplevt märkligare 1:adventsväder tidigare. Tät dimma drog in över Stockholm och det blev nästa lite kusligt i Gamla Stans gränder. Kändes mer som om man befann sig i 1800-talets London.
Efter 2 timmars tågresa var vi hemma igen och Bus sa godnatt med orden: "Det har varit jätteroligt och jag gillade verkligen teatern". Och jag kan inte annat än att hålla med om det!
Kram till er alla!

5 kommentarer:

Bellan sa...

Hej!
Jag har väntat med spänning över att få en rapport om helgen.
Men vilken mardrömsstart ni fick, paniken är nära i såna situarioner. Helt otroligt att ni i alla fall kom iväg alla fyra. Det verkar ju som det blev lyckat till slut. Kul.
Önskar er en trevlig vecka!
Kram!

Anonym sa...

men vad härligt att det vart lyckat trots "kruvens" att fara på morgonen...Känner igen detta med dottern, just detta att komma sig iväg, kan starta nått men då man väl är på gång då lugnar det ner sig! Som om hon har svårt att komma i gång, kruvar sig för förändringen att man ska iväg - fara...

Jaja, jätteskoj att det blev bra!

Anonym sa...

det skulle ju stå "gruvens" *hahahah* inte kruven!!!

Cina sa...

Vad härligt att helgen blev bra till slut! Sånt kan man leva länge på!
Den här veckan är mitt schema verkligen späckat, det har varit lite si och så med bloggläsandet för egen del! Men så läste jag ju att Lilla O också har födelsedag idag och det kan jag ju bara inte missa! Sju år! Stora damen! ;) Varma grattishälsningar till Lilla O och ja, idag kalasar vi allt vad vi orkar!
Varm kram!

mamma zoffe sa...

Sitter och ler brett då jag läser om er strapats OCH att det i slutänden gick bra :-) Visst måste vi våga utmana sådant som man vet kan skita sig..för då det väl lyckas så blir lyckan så väldigt stor för alla..Grattis till er mysiga helg :-)

KRAMIS