tisdag, april 06, 2010

Påsklov!

Det blev en liten bloggpaus. Det var inte planerat men så mycket annat har upptagit min tid så bloggen har fått vila lite.

Nä, jag vet fortfarande inte något mer om resultaten från leverundersökningen. Har ringt till sjukhuset idag för att snabba på svaret.

Nu ska vi försöka njuta av att det är påsklov denna vecka. Riktigt skönt att slippa allt vad skolarbete heter. Bus har haft en jobbig termin i skolan. Mängder av nationella prov som ska avklaras och däremellan olika tema-arbeten och en massa annat.

Nu är det mindre än två månader kvar på detta skolår. Barnen får sommarlov en vecka tidigare eftersom vi åker till Turkiet i början av juni. Igår förbokade vi våra platser i planet. Perfekt att kunna göra sådant när man har ett barn som hatar överraskningar och som vill veta ALLT i god tid. Nu har vi t o m kunnat kolla i planet på nätet och Bus har kunnat se exakt hur det ser ut. Varje flygplansstol har en egen tv-skärm och där kommer man att kunna välja mellan 24 olika filmer, mängder av tv-serieavsnitt, spel och musik. Det är ju perfekt och kommer att vara till mycket stor hjälp för att få Bus att klara av resan.

Hab har varit på hembesök och det gick bra. De hade med sig ett s k kedjetäcke som Bus får låna ett tag. Tidigare har vi provat bolltäcke men de är så klumpiga och otympliga så Bus retade sig på det. Kedjetäcket är mycket smidigare och inte alls lika tungt och har dessutom bättre effekt (ligger tungt på kroppen) och ett stort plus är ju att man kan tvätta det i maskin. Bus blev mycket förtjust i kedjetäcket och troligtvis kommer vi att köpa ett sådant. Men det är dyrt (ca 3 500 kr) så jag hoppas verkligen att vi får höjt vårdbidrag nu när jag snart ska lämna in en ny ansökan. Annars tänker jag försöka söka fondmedel för den kostnaden.

Idag ska jag ägna dagen åt att rensa och sortera i röran. Precis som många andra har vi ett rum i huset där det mesta som vi inte använder hamnar. Vi kallar det för "rosa rummet" (har varit Lilla O´s rum en gång och det var i hennes rosa period...) och där finns som sagt var allt mellan himmel och jord. Jag har ännu inte kommit fram till vilken funktion det rummet ska ha för oss. Gästrum kanske men vi har ju aldrig övernattande gäster här så det känns lite onödigt. Arbetsrum är ju ett alternativ, jag har faktiskt en symaskin uppställd där inne men den har inte blivit använd ännu (alldeles för mycket saker som står i vägen). Ett annat alternativ är att göra om hela rummet till en stor walk-in-closet. Vore ju underbart att ha ett helt rum där kläderna kunde hängas upp snyggt och prydligt. Det är nog det sista alternativet som känns bäst just nu. Då skulle ju rummet verkligen komma till användning. Men innan det ens finns en chans att förverkliga den planen så måste det som sagt rensas och sorteras.

Kram till er alla!

5 kommentarer:

n i e n n a sa...

Vi har också testat kedjetäcke och det var super! Tyvärr så är det ju dyrt och vi fick inte det beviljat via vårt vb :( Hoppas på bättre lycka för er!!

Vad spännande med resa, här skickar vi iväg tjejerna med deras mormor, en vecka i slutet av maj sen flyttar vi ca två veckor efter det *pust* :)

Hoppas verkligen du får svar nu snart och att det är av positiv klang!!! /Kramar

Cina sa...

Påsklov ja! Det är ju också en uppfinning......
Vad härligt att ha en resa att se fram emot, och vad bra att man kan förboka platser, kolla på nätet och så. Det är mycket som kan förenklas för våra barn med teknikens hjälp!! Hoppas ni får hjälp med kedjetäcket!
JA! Gör en walk-in-closet!!!!! Lyllo er som har ett rum till det! Här skulle jag inte tveka en sekund om det fanns utrymme över, tänker att det vore så himla skönt att ha det så. Även om det med all sannolikhet kommer behöver rensas i min walk-in-closet också med jämna mellanrum.... Mycket samlar man på sig!
Ha det gott!
Varm, varm kram!

mamma zoffe sa...

Härligt att "se" dig här i ett inlägg :-)

Ja..de nationella proven har varit en prövning att få Sam motiverad att göra..men den nya, tillfälliga, fröken har varit toppen med han och lirkat igång han och tagit dem på dagar då formen varit bättre..matten skrev han alla rätt på och det stärkte han verkligen!!

Men oj vilket fränt plan ni åker med då!1 Tips om vilket resebolag som använder det?? Kan vara bra att veta..kanon att det kan lösa sig för er, den biten iallafall..låter ju toppen med filmer!!

Hoppas på allt gott för eran del OCH din hälsa!!

STOR KRAMIS

Bellan sa...

Hej!
Jag kommer ihåg sist vi flög med sonen så låg vi på för att få boka sittplatserna i god tid. Vi hade behov av att sitta längst fram eftersom han då inte skulle ha nån framför sig att "pilla" på, eller slå när han blev på dåligt humör. Skönt att man får välja efter behov. Hoppas ni får en trevlig resa!

Håller fortfarande tummarna för att du ska få ett positivt svar. Samtidigt tror jag att om det vore negativt så hade de nog skyndat på svaret...,eller? Därför ökar förhoppningen om att det ska vara positivt.

Stor KRAM till dig!

Anonym sa...

Vad härligt att du uppat igen...Och att Bus nu får prova kedjetäcket *spännande*

Lite avis på eran resa men bara lite, för jag reser helst bara inom Sverige!!

håller tummarna för svar snart och ett bra sådant!

Kram