onsdag, oktober 07, 2009

Lilla O på scen!

Bild lånad från Söderhamns Kuriren



Tisdag kväll innbar Scen Norrtull på Kulturens Hus. Barn från f-klass - 9:an stod för underhållningen och publiken var stooor! Vi bjöds på dans, sång och musik samt modevisning. Lilla O och hennes klasskompis M visade upp en discodans och publiken jublade åt de duktiga småtjejerna som hade modet att stå på scenen inför alla dessa människor.
Just denna typ av evenemang är barnens skola väldigt bra på. Där finns många engagerade lärare som uppmuntrar barnen att våga. Dessutom får de äldre eleverna hjälpa de yngre med
t ex koreografi och det uppskattas av alla. När det gällde modevisningen så hade tjejer från högstadiet designat och sytt kläder åt varsinn elev från f-klassen (som även fick agera mannekäng) och det var riktigt snygga outfits som visades.
Skolan har ju ett dåligt rykte eftersom det varit (och i vissa fall fortfarande är) stökigt och bråkigt bland eleverna men en kväll som denna samarbetar alla och även en av skolans s k värstingar får visa upp att han är grym på att dansa hiphop. Kanske kan jublet efter hans uppvisning få honom att inse att det är detta han ska satsa på istället för att förstöra sin framtid genom att bråka.
Lilla O somnade snabbt när vi kommit hem igen och hon längtar redan till nästa gång det är dags för Scen Norrtull för vi hoppas och tror att detta blir en återkommande show.
Kram!

4 kommentarer:

Anonym sa...

vad härlig bild =) och vad skoj det låter...håller med dig och jag hoppas också att någon vuxen runt denna värsting tar fast på det också och peppar honom att kanske våga säga nej och göra nått han vill istället för att fegt vara en värsting =)

Kram Mia

Cina sa...

Vad roligt att det blev lyckat och vad modig hon är Lilla O. Och så fin på bild!
Dylika arrangemang kan man ju hoppas ska bädda för en lugnare skolgång, det gäller ju också att lärarna ser de stökiga ungarna och vågar ta tag i dem. Ge dem uppgifter som de kan växa med istället för att fula ut sig. Hoppas att applåderna hjälpte den här killen på vägen!

Håller tummarna för er idag! Visst drar AS-utredningen igång?

Trevlig helg!

Kram

Bellan sa...

Hej! Vilken härlig bild som utstrålar glädje.
Hoppas det gått bra för er idag (läste nån kommentar du gett på en blogg att utredningen skulle börja).
Kramis!

Anonym sa...

hoppas du snart får mera ork/energi...sänder massor av styrke kramar och positiv energi...

Kram Mia