lördag, oktober 03, 2009

Detta har hänt

Igår var det middag inbokad på Kina-restaurangen här stan. Svärmor ville bjuda på mat eftersom det skulle ha varit hennes ena sons 50-års dag. Det är L´s storebror och han dog för nästan exakt ett år sedan.

Innan vi åkte till restaurangen besökte vi minneslunden på kyrkogården och lämnade en bukett blommor.

Bus älskar kinamat så han såg fram emot middagen men det passar inte riktigt hans hyperaktivitet att sitta stilla på en restaurang och vänta på maten. Han satt inte stilla en sekund utan gled omkring på stolen och började sedan spela på glasen med hjälp av besticken. Finns inte en chans att vår familj går obemärkt förbi när vi är ute bland folk.;-)

Maten kom efter lååång väntan och alla åt och var nöjda. När Bus var mätt (efter en jätteportion Nasi Goreng) gjorde sig hyperaktiviteten påmind igen och han vankade runt i restaurangen och sprang upp och ner för trappen, gång på gång. Till slut blev Lilla O också rastlös och det kändes rätt skönt att vi inte var på en s k "fiiiin" restaurang utan på ett ställe där personalen och övriga gäster har hög toleransnivå.;-)

Nu är det äntligen helg och det ska bli så skönt att inte behöva stressa iväg barnen till skolan. Bus vill ju helst inte alls vara där. Han var ju hemma tisdag och onsdag. På torsdagen skulle han åka till skolan men det märktes tydligt på morgonen hur jobbigt han tyckte det var. Han blev jättearg för minsta lilla och kastade till slut fjärrkontrollen till vår nyaste tv i golv så den gick sönder.

Efter några timmar i skolan ringde han och sa att han vill åka hem för han hade ont i huvudet, han ville absolut inte vara med på gympan. Vi har märkt att han av någon anledning inte gillar gympan längre. Det som är nytt för detta läsår är att han nu har gympa med enbart killarna från 4:an, 5:an och 6:an. Bus går ju i 5:an och det finns en hel del killar i 6:an som han tycker är stökiga och bråkiga. Han säger själv att gympan var bättre förr när det bara var hans klass.

Veckan som kommer blir en utmaning. På onsdag ska Bus till tandis, på torsdag är det läkarbesök på Bup och på fredag startar Autism-spektra utredningen på Hab. Ser dock fram emot tisdagkväll för då ska Lilla O och en klasskompis dansa för hela skolan + väldigt många andra då Norrtullskolan bjuder in till stor show med dans, sång och modevisning. Modiga tjejer!

Kram!

5 kommentarer:

Anonym sa...

vad spännande för lilla O att dansa så på skolan...(modigt) hoppas annars att eran vecka blir bra och att det slipper bli för jobbigt med allt som ska göras!

Kram Mia

Bellan sa...

Hej! Ja, det där med restaurang har vi gett upp för längesen, det blir Mc,Donald´s nån gång ibland när man har nerver av stål.
Tänkte på gympan också, du tror inte att han tycker att det blir för mycket och för rörigt med både 4:an, 5:an och 6:ans killar. Passar kanske inte riktigt bra ihop med hans diagnos.
Hoppas nu att eran vecka blir bra med allt som ni måste göra.
Kramis!

Anonym sa...

Sam och jag var på fin restaurang igår :-) innan dietist besöket i västerås :-) Gick dit innan rusningen så att maten tog inte lång tid att göra och vi slapp vänta..men kaffet är bara att glömma..fniss..har vi svalt sista tuggan så är det bara att gå!! Annars har jag med nintendo ds då vi skall gå (de få gånger det sker) så brukar det bli lite lättare..eller att han får surfa på min mobil..men visst kan man bäva sig inför att gå på fin restaurang..

Kramis mamma zoffe

Mia sa...

mysigt med resturang =) hoppas veckan gått bra så länge och lycka till med alla saker ni ska göra...

kram

Cina sa...

Tack för din varma kram på min blogg!
Ja, nu är det ju tisdagkväll och jag hoppas Lilla O har en toppenkväll med dansen. Spännande! Och modig hon, Lilla O!
När Store Bror var yngre var varje restaurangbesök en pina. Men det GÅR! att träna så att det blir uthärdligt när de blir lite större. Det är jag övertygad om. Det måste vara så. Att gå ut och äta är ju en social samvaro som kommer att inträffa då och då i livet. Det gäller ju att välja sina ställen, precis som ni gjorde, då går det ju. Även om man pustar ut efteråt!
Hoppas resten av veckan blir bra! Här kommer en klara-av-det-kram! KRAM!