måndag, december 08, 2008

Styrkor


Det är viktigt att inte bara fokusera på ditt funktionshindrade barns svagheter utan istället rikta ljuset på barnets styrkor. För trots dessa barn olika bokstavskombinationer så kan du vara säker på att det finns massor av bra egenskaper. Det är snarare så att det är p g a bokstavsdiagnosen som barnet har extra många bra egenskaper.


Vi är noga med att berätta för Prins Bus vad han är extra bra på. Det får honom att acceptera och kanske t o m gilla sin adhd och tourette.


Han är snabb och uthållig när det gäller fysiska aktiviteter. Han tränar ju friidrott och det är en perfekt idrott för honom. Där behövs hans uthållighet. När barnen tränar på löparbanan syns inte ett spår av trötthet hos honom.


Han har ett utomordentligt detaljminne. Minns exakt var, när och hur.


Han är tekniskt begåvad. Duktig på data och mobiltelefoner, självlärd. Är den som kompisarna ringer när de behöver hjälp med dataspel. Då guidar han dem genom spelet utan att själv sitta framför datorn. Här kommer detaljminnet också till hjälp.


Han är mycket duktig på matte och engelska. Läraren säger att han kan svåra ord på engelska som barn i hans ålder normalt inte förstår.


Det finns massor av barn i vår omgivning som aldrig får höra att de är bra på något. När de uppfört sig illa får de veta det direkt men alla har ju något de är bra på också. Viktigt att lyfta fram deras styrkor.





2 kommentarer:

Anonym sa...

Way to go!!!

Skitbra skrivet.
Du lyfter fram alla hans positiva sidor!
Vilken superfamilj ni är.
2 kanonföräldrar och 2 underbara barn!!

Härligt att hitta en sport som passar.
det har inte vi gjort, då Rasmus inte klarar av att förlora.

Och vilka fina bilder du alltid har!!

Massa kramar!

Anonym sa...

Hej där....

Åh, friidrott kanske skulle kunna för något för Loppan. Annars är simning något han själv önskar. Men med hans våghaslighet så är det läskigt att vara i badhuset med honom, han är mer under än ovan vattenytan och han kan inte simma än. Ett tag var jag även inne på pingis och min ena broder nämnde brottning som tänkbart. Men precis som Pillas Rasmus så klarar inte heller Loppan av att förlora. Det blir citronsurt!! ;-)