onsdag, mars 12, 2008

Bada är kul!

Igår åkte vi till badhuset. Barnen var förväntansfulla och glada. De älskar att bada och tack o lov har inte min skräck för vatten gått i arv till dem. När vi svänger in på parkeringen säger Prins Bus: "Tänk, snart är det dags för mig att ta körkort!". Han har nyligen firat sin 10:e födelsedag. Här är det någon som tänker positivt!! :-) Visserligen har Prins Bus dålig tidsuppfattning men detta är nästan extremt. Vi säger inte emot. Han är så glad så om han tycker 8 år är en kort tid så låter vi honom tycka det. Efter en kort stund har han tänkt lite till och säger: "Eller..., det är i alla fall dags att börja tänka på om jag vill ta körkort eller inte". Jo, det är ju bra att börja planera i tid.

Denna kväll är bassängen extra uppvärmd och barnen stortrivs. De dyker, simmar och plaskar, hela tiden med ett stort leende på läpparna. Detta är den bästa miljön för dem. Det är inte mycket folk och det är bra. Prins Bus kan ta ut svängarna utan att störa någon annan. Lilla O har blivit så lång att hon når botten där bassängen är som grundast. Vi plockar av henne flytkuddarna som hon haft runt sina armar och hon guppar fram under vattnet. En helt eget sätt att simma men det fungerar, hon tar sig dit hon vill.

Senare kommer ett gäng killar in. Vi känner igen dem från Prins Bus skola. De är de äldre "tuffa" killarna varav en som tidigare bråkat med Prins Bus. Genast förändras den trevliga stämningen och Prins Bus blir orolig. Han håller koll på killarna och börjar ticsa med ögonen. Vi säger åt honom att han inte behöver vara rädd, vi finns ju där med honom. Lilla O märker ingenting utan fortsätter glatt att guppa runt i vattnet. Prins Bus kan ändå inte släppa oron så vi beslutar oss för att det är dags att åka hem.

Inga kommentarer: