onsdag, mars 26, 2008

Morgonpigg

Nu är det påsklov. Prins Bus och Lilla O är lediga från skolan och dagis och här hemma märks det.

Prins Bus vaknar vid 6-tiden på morgonen. Studsar upp från sängen eller madrassen på golvet (han har en förmåga att byta sängplatser), springer in på toa och när han är färdig slår han igen toalocket med en sådan smäll att ingen som möjligvis ännu sover kan undgå att vakna.

Sedan ropar han på hunden. Efter det letar han reda på katten och samlar ihop sitt täcke och kudde och går in till sitt rum. Där knäpper han på tv:n, Cartoon Network på högsta volym och avslutar med att stänga dörren med våldsam kraft så ljudet får oss alla att hoppa högt.

Denna tid på dygnet är Prins Bus otroligt hyperaktiv. Han sjunger, hoppar, springer, ja han hörs över hela huset helt enkelt. När han fått sin medicin dämpas detta betydligt. Då går det att föra ett samtal med honom och han klarar av att sitta stilla... nåja, stilla och stilla, han är väl aldrig helt stilla men det går iallafall bättre när han fått sin medicin. Vi tycker han blir stillsam medans andra säkerligen uppfattar honom som rätt så hyper ändå. Allt är ju relativt. ;-)

När han som nu är ledig från skolan äter han frukost och sedan väntar han på att bästa kompisen skall vakna. Det blir oftast lång väntan eftersom kompisen gillar att ta sovmorgon.
Lilla O skulle gärna sova länge då hon är ledig men hon får liksom jag och pappan sällan chansen till sovmorgon eftersom vi har en livs levande väckarklocka här i huset. Ofta blir hon ilsken på sin bror som aldrig låter henne sova.

Prins Bus energi är något som vi andra i familjen skulle behöva en liten gnutta av. Hans ork tar aldrig slut, det gör däremot vår. Men tänk vad tyst och tomt det är då han inte är hemma. Då längtar man efter att han skall komma inspringandes som en virvelvind och röra om i våra liv.

Inga kommentarer: