söndag, mars 23, 2008

Framtidsdrömmar

Det händer ibland att barnen pratar om vad de ska bli när de blir stora. Under flera års tid önskade Prins Bus att han skulle bli polis som vuxen. Han tyckte det var jättehäftigt att fånga bovar och få bära pistol.

I skolan säger lärarna att han är klassens egen polis. Han är snabb att tala om när någon bryter mot reglerna. Att han själv bryter mot regler ganska ofta är inget han vill kännas vid. Det bara blir så säger han. Nu har han dock givit upp sina polisdrömmar. En dag gick det upp för honom att det händer att poliser blir skadade och det vill han inte riskera eftersom det är något han är mycket rädd för. Nu vill han bli professor istället. Inte lika stor skaderisk då.

Lilla O har fötterna på jorden och drömmer om att bli diskare. Hon kan tänka sig pizzabagare också och vissa dagar cirkusartist, men diskare verkar för tillfället vara det som står högst i kurs. Här hemma har vi diskmaskin och det är inte speciellt kul tycker Lilla O. Hemma hos mormor finns ingen diskmaskin så när Lilla O hälsar på brukar hon fråga om hon kan få diska efter maten. Hon brukar tjäna en liten slant på det.

Barnens drömmar om framtida yrken kommer säkerligen att ändras många gånger. Vem vet, Prins Bus kanske tar hjälp av sin goda fantasi och blir spelutvecklare på något tv-spelsföretag och Lilla O kanske bestämmer sig för att övervinna sin sjukhusskräck och blir sjuksköterska. Eller så blir det professor och diskare. Blir nog bra vilket som.

Inga kommentarer: